Blomdahl ihoystävälliset korut

IHOYSTÄVÄLLISET KORUT
OVAT INTOHIMOMME

Sanotaan, että ”kauneuden eteen täytyy vähän kärsiä”. Me Blomdahlilla ajattelemme tämän olevan aika mielipuolinen ajatus.

– Miksi riskeeraisit terveytesi kauneuden tähden? Kaikkien täytyisi voida käyttää kauniita koruja ilman riskiä esimerkiksi nikkeliallegiasta. Siksi korujen täytyisi olla aina sekä kauniita että turvallisia.

Näin sanoo Karl Blomdahl, ruotsalaisen yrityksen, Blomdahl Medicalin, toimitusjohtaja. Hän suunnittelee sekä valmistaa ihoystävällisiä koruja sekä lääketieteellisiä instrumentteja korvien reiittämiseen.
Kauniiden korujen valmistaminen vaatii erityisiä taitoja.
Kauniiden korujen, jotka lisäksi ottavat huomioon
terveytesi, valmistaminen on vielä haasteellisempaa.

– Joskus tuntuu kuin tekisimme mahdottomasta mahdollisen, sanoo Karl.

Vuonna 1985 hän alkoi työskennellä isänsä, Lars Blomdahlin, kanssa pienessä perheyrityksessä Halmstadissa. Innovaatioita syntyi osittain Larsin lääketeknikko-taustan vuoksi, osittain kahden ajankohtaisen, lääketieteen huolenaiheen vuoksi; nikkeliallergian ja HIV:n.

Kotona keittiönpöydän ääressä valmistettiin ensimmäiset reiityskorut puhtaasta, lääketieteellisestä muovista, todistetusti täysin ilman nikkeliä.


Mutta nikkeliallergia ei ollut ainoa riski niille, jotka ottivat reiityksen korviin 80-luvulla. Lars ja Karl huomasivat suuren puutteen olemassa olevassa reiitysmenetelmässä ja ajattelivat, että menetelmän pitäisi pystyä välttämään veritartuntojen, kuten HIV:n ja hepatiitti B:n levittämistä.

Terveydenhoito lähtökohtana he kehittivät uuden, hygieenisen ja turvallisen reiitysmenetelmän; Blomdahl Medical, lääketieteellisen korvien reiittämisen.

Blomdahlista tuli ensimmäinen maailmassa, joka
lanseerasi steriilin kertakäyttökasetin steriilillä korulla ja
lukolla korvien reiittämiseen.

– Olemme aina olleet luovia ja edellä aikaamme. Joskus jopa vähän liiankin edellä, sanoo Karl.
Ihan ensimmäisistä askeleista alkaen Blomdahl on edustanut sekä tyyliä että turvallisuutta.

Korujen täytyisi olla sekä kauniita että ”hellävaraisia” iholle
ja terveydelle. Se vaatii kunnianhimoista tuotekehittelyä,
tarkkuutta ja sitoutunutta laaduntarkkailua.

– Kaikki eivät selviydy pitämään kustannuksia alhaalla, ilman kompromisseja ihoystävällisyydestä. Me emme koskaan tule tekemään kompromisseja, sanoo Karl.

Siksi Blomdahl asettaa korkeammat vaatimukset itselleen kuin mitä laki vaatii. Siitä esimerkkinä sertifiointi lääketeknisten tuotteiden valmistamisesta ISO 13485 mukaisesti, vaikka sitä ei vaadita.


Skånen yliopistosairaalassa Malmössä säilötään tietoa eri
materiaaleista tutkimuksista iholääkäreiden kanssa. Ne
sijaitsevat monta askelta lainsäädännön yläpuolella
kuluttajien suojelemiseksi.

Tuotteet eivät sisällä, nikkelin ja muiden kontaktiallergiaa aiheuttavien aineiden lisäksi, myrkyllisiä, karsinogeenisia tai muilla tavoin epäterveellisiä aineita, kuten kadmiumia, lyijyä ja bisfenol A:ta. Korut valmistetaan siksi valikoidusta, puhtaasta, lääketieteellisestä muovista ja titaanista.
Oikeat ihmiset oikeassa paikassa on edellytys
onnistumiseen Blomdahlin korkeiden ihanteiden kanssa.

Pienellä perheyrityksellä on tänä päivänä 30 työntekijää, jotka kaikki antavat osuutensa taidollaan ja omistautumisellaan.

– Voima tulee sisältäpäin. Rakastamme kauniita koruja ja olemme ylpeitä erilaisuudestamme. Saamme muistutuksen siitä jokainen kerta, kun ihmiset kiittävät meitä siitä, että ovat pystyneet ensimmäistä kertaa pitkään aikaan pitämään korvakoruja ongelmitta, sanoo Nina Andersson, joka on vastuussa design- ja tuotekehittelystä.

Henkilökunta koostuu suurilta osin naisista. Monilla heistä on lapsi ja/tai kärsivät nikkeliallergiasta. Koko Blomdahlin kohderyhmä on periaatteessa edustettuna yrityksen sisällä. Siellä ideat ja uudet korumallit testataan ja työntekijät ja heidän perheensä antavat arvokasta palautetta.
– Lapsemme ja nuorisomme ovat tiukimmat kriitikkomme,
joten ei ole ketään, joka tekisi meidät yhtä iloiseksi kuin
jos he pitävät malleistamme, sanoo Nina.

Blomdahlin design on klassinen ja tyylipuhdas. Mallit vaihtelevat yksinkertaisesta, pienestä helmestä tai kivestä enemmän leikkisiin malleihin, kuten sydämiin ja kukkiin. Riippumatta mallista tai väristä, täytyy ihon kanssa kosketuksissa olevien kohtien olla todistetusti ihoystävällisiä. Se vaatii paljon käsityötä ja tarkkuutta. Esimerkiksi pinnoituksen, jota löytyy kullan, hopean ja mustan värisenä, täytyy olla ainoastaan korun kohdissa, jotka eivät ole kosketuksissa ihon kanssa.

– Ne ovat ainutlaatuisia korumaailmassa ja hyvin hintavaa. Mutta me pidämme kiinni vakaumuksestamme, että työmme on tärkeää. Että ne tekevät suuren eron monen ihmisen terveydelle, nyt ja tulevaisuudessa, sanoo Karl Blomdahl.


Maahantuoja: Mikacos Oy | Pulttitie 18 | 00880 Helsinki | Puh: (09) 751 04 400 | E-mail: info@mikacos.fi